Këshilla/ Si të nxisni leximin tek fëmijët tuaj, 4 teknika që funksionojnë

20

Prindërit kanë një ndikim të madh në atë se sa shpejt fëmijët e tyre mësojnë të lexojnë.

Më poshtë gjeni 4 këshilla për të përmirësuar përparimin e fëmijës suaj në lexim.

1. Vendosni një kohë të rregullt për të lexuar fëmijët tuaj çdo ditë

Studimet tregojnë se leximi rregullisht me zë të lartë për fëmijët do të sjellë përfitime të konsiderueshme në të kuptuarit e leximit, fjalorit dhe dekodimit të fjalëve.

2. Rrethojini fëmijët me materiale leximi

Fëmijët me një numër të madh materialesh leximi në shtëpitë e tyre shënojnë rezultate më të larta në testet e standardizuara.

3. Lexoni të gjithë familja së bashku

Themeloni një ditë 15 deri në 30 minuta kohë kur të gjithë në familje lexojnë së bashku në heshtje. Duke parë se ju lexoni do të frymëzojë fëmijët tuaj për të lexuar.

4. Zhvilloni zakonin e bibliotekës

Futni fëmijët tuaj për të lexuar më shumë duke i marrë ato në bibliotekë çdo javë për të marrë materiale të reja leximi.