KESHILLA/ Si të përdorni kondicionerin në mënyrën e duhur në dimër

234

Kondicionerët e gjeneratës së fundit kanë tre veçori kryesore që i lejojnë të përdoren gjatë gjithë vitit dhe jo vetëm në verë.

  • Funksioni i nxehtësisë HEAT: mundëson daljen e ajrit më të ngrohtë për të ngrohur dhomën dhe për të shijuar një ngrohtësi të këndshme;
  • Funksioni i tharjes DRY: lejon eliminimin e lagështisë së tepërt që përmban ajri, duke marrë një ndjenjë të menjëhershme të mirëqenies fizike të dhënë nga një mjedis me faktorin e duhur të lagështisë;
  • Funksioni i ventilatorit FAN: ka për qëllim rregullimin e fuqisë së rrjedhës së ajrit që del nga kondicioneri, për shembull është më mirë të vendosni një rrjedhje më të fuqishme në fazën e ndezjes për të perceptuar më shpejt rritjen e temperaturës së brendshme.

Si të përdorni kondicionerin në dimër?

Karakteristikat kryesore që përdoren gjatë dimrit janë në thelb dy: Nxehtësia dhe Thatësia (HEAT&DRY).

Kondicionerët janë jashtëzakonisht të dobishëm për ngrohjen e dimrit, në fakt thjesht vendosni funksionin Heat dhe kondicioneri do të gjenerojë një rrjedhë ajri të ngrohtë që do të ngrohë të gjithë dhomën në pak minuta. Temperatura e brendshme ideale për t’u vendosur në dimër duhet të luhatet midis 23 ° C dhe 25 ° C, për të parandaluar që trupi të pësojë një ndryshim të tepruar të temperaturës në krahasim me temperaturat e jashtme të ulëta.

Funksioni i dytë i rëndësishëm është ai i dehumidifikuesit (Thatë, DRY) i cili mund të vendoset në ekranin e kondicionerit në dimër. Lagështia është e pranishme gjatë të gjitha stinëve të vitit dhe në dimër ndihmon për të theksuar perceptimin e trupit tonë për të ftohtin. Prandaj, përdorimi i dehumidifikuesit ndihmon në eliminimin e lagështirës që përmbajnë dhomat e shtëpisë apo zyrës dhe tharjen e ajrit. Në këtë mënyrë temperatura do të mbetet konstante por ndjesia e perceptuar e të ftohtit do të ulet ndjeshëm, duke rritur gjithashtu komoditetin e përgjithshëm të dhënë nga një vlerë optimale e lagështisë së ajrit.