Këshilla/ Si të sjellim pozitivitet në jetën tonë, fuqia e ndryshimit

61

“Ndryshoni mendimet tuaja dhe ndryshoni botën“- Norman Vincent Peale

Peale kishte idenë e duhur me këtë kuotë. Njerëzit nuk e kuptojnë se ajo që ata mendojnë dhe se si sillen është ajo që e formëson botën e tyre. Prandaj është shumë e rëndësishme të sjellim pozitivitet në jetën tonë. Pozitiviteti është një mënyrë jetese, jo vetëm një ide apo një ndjenjë.

1. LEXONI INFORMACIONE POZITIVE

Hulumtimi ka treguar se leximi në të vërtetë mund të ndihmojë trurin tonë për të simuluar përvojat përmes këpucëve të dikujt tjetër. Për shkak të kësaj, leximi i librave motivues mund të na ndihmojë të përjetojmë përvojat pozitive të autorit. Leximi i kuotave pozitive  në baza të rregullta është një mënyrë e shkëlqyer për të përforcuar të menduarit pozitiv. Është gjithashtu një ide e mirë të përpiqeni të lexoni lajme pozitive dhe të përpiqeni të shmangni lajmet negative.