Në këtë artikull të AgroWeb.org do të zbuloni ushqimet më të mira që kanë veti pastruese të gjakut.
Brokoli
Brokoli është i pasur me kalçium, vitaminën C, acidet yndyrore omega-3, fibër, kalium, mangan e shumë minerale të tjera. Ngrënia e rregullt e brokolit e ushqen gjakun me antioksidantë të cilët eliminojnë toksinat.
Frutat
Mollët, kumbullat dhe pjeshkët përmbajnë fibër e cila pastron gjakun nga toksinat dhe metalet e rënda. Veç tyre, ekspertët rekomandojnë edhe frutat e pyllit si luleshtrydhet dhe boronicat.
Barishtet
Barishtet janë të pasura me antioksidantë. Ato nxisin shtimin e enzimave të mëlçisë që përshpejtojnë procesin pastrues të gjakut. Barishtet më të mira janë: kale, spinaqi, sallata jeshile e barishtet e egra.
Panxhari
Panxhari është burim natyral antioksidantësh që luftojnë inflamacionin dhe mbrojnë mëlçinë nga dëmtimet e ndryshme. Lëngu i panxharit nxit prodhimin e enzimave që pastrojnë gjakun natyralisht.
Limoni
Uji i vakët me limon promovon shpërbërjen e depozitave yndyrore dhe lehtëson veshkat nga barra e pastrimit të organizmit nga toksinat. Mineralet dhe vitaminat që gjenden tek limoni pastrojnë jo vetëm gjakun por janë të rekomanduara për të gjithë shëndetin.
Uji
Veshkat nxjerrin toksinat e gjakut nëpërmjet urinës. Për rrjedhojë, uji është një aspekt i rëndësishëm i këtij procesi. Uji ndihmon në nxjerrjen më të shpejtë të toksinave nga trupi dhe për më tepër ju mban të hidratuar. Ekspertët rekomandojnë pirjen e të paktën tetë gotave ujë në ditë