Këto tetë shenja tregojnë se fëmija juaj ka një talent të bekuar

43

1.Mendimi individual
Ata nuk kanë nevojë për një mësues ose një libër për t’u thënë atyre se si t’i bëjnë gjërat. Në të vërtetë, ata mësojnë se si t’i bëjnë gjërat vetë. Ata mësojnë se si të zgjidhin probleme të tjera duke përfshirë aftësitë tjera.

2.Natyra kurioze
Kurioziteti tregon që fëmija graviton automatikisht drejt mësimit. Shumë fëmijë e shfaqin këtë karakteristikë që në një moshë shumë të re. Në vend që ta shohin të mësuarin si praktikë, ata ndjejnë kënaqësi nga marrja e përgjigjeve të pyetjeve.

3.Koncentrim i jashtëzakonshëm
Shumë fëmijë vijnë afër të qenit të talentuar, por u mungon vëmendja. Fëmijët e talentuar kanë tendencë të tregojnë fokus të shkëlqyeshëm kur punojnë për diçka. Ata i kushtojnë vëmendjen e tyre të pandarë dhe kanë tendencë t’i mbarojnë gjërat përpara se të kalojnë tek gjëja tjetër.

4.Inteligjencë e lartë emocionale
Ka shumë fusha të inteligjencës. Fëmijët e talentuar tregojnë nivele të inteligjencës së lartë emocionale. Ata janë fëmijë që e kuptojnë se si të kontrollojnë emocionet e tyre.

5.Dëshira për të kaluar kohë me fëmijë më të rritur
Bashkëmoshatarët zakonisht nuk stimulojnë fëmijë të talentuar. Për të marrë atë stimulim, ata mund të kërkojnë fëmijë më të rritur dhe të rritur për të ofruar një bisedë më stimuluese.

6.Fjalor i gjerë
Fëmijët e talentuar kanë tendencë të mësojnë fjalë të përparuara dhe gramatikë të duhur në përpjekjen e tyre për njohuri. Librat dhe artikujt që ata lexojnë përdorin gjuhë më të sofistikuar sesa librat për fëmijë.

7.Sens i humorit
Fëmijët e talentuar krijojnë shaka dhe shaka sepse kanë inteligjencën për të zhvilluar ato shaka.Shumë komedianë të famshëm dihet që kanë qenë jashtëzakonisht inteligjentë, siç është George Carlin.

8.Aftësia për të mësuar shpejt
Disa njerëz mund të lexojnë një faqe në një libër dhe të harrojnë atë që lexojnë dhjetë minuta më vonë. Fëmijët e talentuar mund të integrojnë shumë informacione.