Koncert në TKOB me kompozimet e Ennio Morricone-s

6
BOLOGNA, ITALY - NOVEMBER 24: Composer Ennio Morricone performs at Unipol Arena on November 24, 2012 in Bologna, Italy. (Photo by Roberto Serra - Iguana Press/Redferns via Getty Images)

Kompozimet e mjeshtrit të madh, Ennio Morricone, të njohura botërisht për stilistikën e përdorur për kolonat zanore të mbi 500 filmave dhe serialeve televizive, do të vijnë në skenën e Teatrit të Operës dhe Baletit, më datën 5 qershor, me mbështetjen e Institutit Italian të Kulturës dhe Ambasadës Italiane.

Ky koncert do të zhvillohet në kuadër të Javës Kulturore Italiane, organizuar nga Ministria e Kulturës.

Shoqëruar mjeshtërisht nga Orkestra Simfonike dhe kori i TKOB-së, nën drejtimin e maestros Benedetto Montebello, dhe Dritan Lumshi, ky koncert simfonik do të përkujtojë një ndër kompozitorët më të shquar të 100 viteve të fundit.

Ennio Morricone vdiq 3 vjet më parë, në korrik të vitit 2020 në moshën 91-vjeçare.

Koncertin e fundit ai e dirigjoi në Palazzo Madama, disa muaj para se të ndërronte jetë.

/ata.gov.al