Kultivuesi i mollëve/ Fermeri që investoi në Bulqizë, pas kthimit nga Italia

10

Rakip Kaja, 66 vjeç, nga Gjorica, qendër e njësisë amministrative e bashkisë Bulqizë, ka ndërtuar ekonominë e tij familjare duke u marrë me frutikulturë.

Pas një eksperience pune në emigracion, Itali, Kaja u kthye dhe ngriti një parcelë toke për kultivimin e mollëve, ku vijon të punojë së bashku me familjen e tij prej 16 vitesh.

Parcela me 1 500 rrënjë mollë të variateve të ndryshme, buzë Drinit të Zi, si dhe klima, thotë 66 vjeçari, janë mjaft favorizuese, për kultivimin dhe prodhimin e mollëve. Ai dëshiron që edhe fëmijët e tij ta trashëgojnë këtë biznes në mënyrë që të mos emigrojnë.