Kuriozitet/ A e dini sa kushton kafja nëpër botë? Ja studimi me çmimet

69

Në Shqipëri një kafe kushton nga 50 deri në 100 lek mesatarisht. Por a e dini sa kushton kafja nëpër botë? Ja studimi

Kryeqyteti i Katarit, Doha, ndodhet në krye të listës dhe njerëzit mesatarisht për këtë pije të adhuruar duhet të paguajnë 5,47 euro.

Kopenhagen renditet e dyta, ku një kafe mesatarisht kushton në kafenetë e kryeqytetit danez 4,98 euro.

Dubai – një kafe kushton 4,87 euro, Zyrih – 4,26 euro ,Shanghai – 3,93 euro ,Pekin – 3,78 euro

Vjenë – 3,71 euro ,Moskë – 3,67 euro ,New York – 2,67 euro.Pak më lirë një kafe kushton në New Delhi – 1,30 euro

Sao Paulo – 1,28 euro, Johanesburg – 1,27 euro, Stamboll – 1,20 euro, Kajro – 1,15 euro,Milano – 1,14 euro

Mumbai – 0,90 euro,Romë – 0,85 euroLisbonë – 0,63 euro, Lagos – 0,53 euro.