Kuriozitet/ Ja 5 produktet që nuk skadojnë asnjëherë

101

Mund të qëndrojnë prej vitesh në dollapin tuaj dhe sërish mund t’i konsumoni.

Ja cilët janë pesë nga produktet kryesore që nuk njohin datë skadence:

Kripa- Në fakt është një mineral dhe jo nëj produkt për këtë arsye edhe nuk prishet, gjithmonë nëse qëndron larg lagështirës.

Uthulla- Uthulla gjithashtu nuk njeh datë skadence, por për të mbijetuar duhet t’i plotësoni disa kushte. Vendoseni në një enë qelqi, larg dritës dhe të ngrohtës.

Qumështi pluhur- Qumështi pluhur i përpunuar mund të ruhet për një kohë të gjatë dhe mbeten të pandryshuara velerat e tij ushqimore.

Orizi- Nëse rruhet në një vend të sigurt, larg insekteve produkti nuk njeh datë skadence.

Likeret e ndryshme- Ato nuk skadojnë për shkak të përbërjes së alkoolit.Në këtë mënyrë bakteret shkatëruese i qëndrojnë larg.