Kush e do pikturën nuk duhet të humbë ekspozitën e mjeshtrit Gjelosh Gjokaj

2

Kush e do pikturën nuk duhet ta humbë këtë ekspozitë të koleksionit më të madh privat të veprave të mjeshtrit Gjelosh Gjokaj, në hollin qendror të kryeministrisë dhe hapësirat e tjera të COD (Qendra për Hapje dhe Dialog).

Për herë të parë Qendra për Hapje dhe Dialog (COD) sjell veprat e maestro Gjelosh Gjokajt, pjesë e koleksionit më të madh të piktorit të jashtëzakonshëm shqiptar prej Malit të Zi, që përmban vepra mes viteve 1961-2013.

Gjelosh Gjoka, artisti shumëdimensional, i la trashëgimi artit shqiptar dhe atij europian qindra piktura dhe punë të ndryshme grafike, duke u bërë një ndër piktorët më të mëdhenj të botës shqiptare.

Ekspozita e çelur në COD përmban 73 vepra të krijuara mes viteve 1961-2013.

/ata.gov.al