Kush jam unë (me të vërtetë)?

71

Pra, kush jeni ju . . me të vërtetë? Victoria Erickson dikur tha se nëse dëshironi të dini se kush është një person:

Mos i pyet ata se çfarë bëjnë ose duan të hanë ose ku jetojnë ose kanë studiuar. Më mirë pyesni ata se çfarë po jetojnë, çfarë i mban ata nga ato që dëshirojnë të jetojnë, çfarë dëshirojnë të lexojnë dhe të mësojnë, ose çfarë  mendojnë para se të futen në gjumë.

Atëherë, për çfarë jetoni? Çfarë dëshironi të lexoni dhe mësoni? Çfarë ju shtyn dhe ju mban juve? Çfarë ju zgjon në mëngjes? Cilat pasione digjen nën thonjtë tuaj? Carë do të bënit me një milion dollarë? Ku dëshironi të jeni në 5 vjet (ose 10)? Cilat janë dhjetë cilësi ose karakteristika të rëndësishme për?

Tregohuni të durueshëm me veten nëse përgjigjet nuk janë të dukshme ose nuk vijnë lehtë. Mund të jetë e dobishme të pyesni dikë tjetër që ju besoni të ndajë mendimet e tyre për ato që shohin në ju. Ju mund ta mbani të thjeshtë duke i kërkuar që ata të ndajnë vetëm tre fjalë që përshkruajnë cilësitë unike, pozitive që ata shohin tek ju.

Ne do t’ju inkurajojmë të kaloni pak kohë këtë javë duke skicuar përgjigjet tuaja për këto lloj pyetjesh – dhe vërtet të ulur me kuriozitet rreth: Kush jam unë (me të vërtetë)? Nëse do e shkruani, do ta ngulisë atë pak më shumë në tru.