Laguna e Patokut çlirohet nga 200kg mbetje

484

Në datën 5 Tetor aktivistët lokal të “Bird Eye” ndërmorën një fushatë pastrimi nga mbetjet në Lagunën e Patokut.

Kjo fushatë pastrimi do të pasohet dhe me disa të tjera duke larguar mbetjet nga natyra dhe ndikuar në ndërgjegjësimin e komunitetit lokal.

Aktiviteti u krye në kuadër të projektit “Krijimi dhe nxitja e mekanizmave lokal për ruajtjen e gjendjes natyrore të Lagunës së Patokut” zbatuar në bashkëpunim me Administratat e Zonave të Mbrojtura Qarku Lezhë, Drejtorinë Rajonale të Arsimit dhe Njësinë Administrative Fushë – Kuqe, Bashkia Laç.

Projekti i mbështetur nga REC Shqipëri në kuadër te programit “Shoqëri Civile Shqiptare për një Mjedis Evropian”, financuar nga European Union in Albania.

14495242_1884230408472089_3224162285448388494_n 14516423_1884230028472127_8373263109346121753_n 14517406_1884230331805430_8698136710461740429_n 14520354_1884230391805424_3283415754365841095_n 14523096_1884230171805446_1486848411821169180_n