PO.al

Lezhë, përkujtohet Fishta në 146 vjetorin e lindjes

Në 146 vjetorin e lindjes së At Gjergj Fishtës, në një aktivitet të organizuar nga Bashkia Lezhe, shkolla e Troshanit dhe Mrizi i Zanave, Homeri i letrave shqipe u përkujtua në truallin ku lindi, me një mozaik recitimesh nga nxënës të kësaj shkolle dhe krijime artistike të frymëzuara prej tij, ne Festivalin Fishta 2017.

Fishta i dha At Gjergjit mbiemrin e madh, kurse At Gjergji i dha lavdinë këtij fshati, e mbarë Lezhës.

Me nisëm të Bashkisë Lezhë, Festivali dedikuar Fishtës në datën e lindjes së tij, në vijim do të bëhet një traditë të përvitshme.

Exit mobile version