Libraritë më madhështore në botë

270

Libraritë apo bibliotekat janë parë gjithmonë si vende dijesh e studimi, megjithatë projektuesit dhe financuesit e disave prej tyre nuk janë kursyer aspak në ndërtimin e këtyre librarive madhështore.

 

Admont Abbey Library, Admont – Austria

 

Trinity College Library, Dublin – Ireland

 

The Royal Portuguese Library, Rio de Janeiro – Brazil

 

George Peabody Library, Baltimore – USA

 

The St. Florian Monastery Library, Linz-Land District – Austria

 

The National Library of the Netherlands, The Hague – Hollandë

 

Stuttgart Municipal Library, Stuttgart – Germany

 

The National Library of China, Pekin – Kinë

 

Mazarine Library, Paris – France

 

Vennesla Library, Vennesla – Norvegji