Mbahet Maratona e Gjelbër në Berat me 200 pjesëmarrës

0

Bashkia e Beratit prezantoi sot edicionin e parë të Maratonës së Gjelbër, një event i veçantë që ndërthur atletikën dhe natyrën.

Pjesëmarrësit vrapuan nëpër mjediset mahnitëse të Beratit, duke shfaqur kështjellën madhështore dhe lumin piktoresk të Osumit.

Me një angazhim të fortë për ruajtjen e mjedisit, Maratona e Gjelbër feston bukurinë natyrore dhe trashëgiminë kulturore të Beratit, duke tërhequr atletë dhe entuziastë të natyrës nga e gjithë Shqipëria dhe më gjerë.

Veprimtaria përfshiu dy gara, një gjysmë maratonë dhe një garë 10 mijë, të dyja ofrojnë një eksperiencë të paharrueshme të eksplorimit të shtigjeve befasuese të Beratit.

Përveçse nga Shqipëria, pjesë e maratonës ishin  edhe garues nga rreth 15 vende të botës, gjë e cila pritet të ndikojë edhe në promovimin e Beratit.