Mbani sytë nga qielli, janari dhuron 3 fenomene të jashtëzakonshme të Hënës së flaktë

105

Një super hënë e flaktë do të shfaqet në qiell më 20 janar dhe është një fenomen aq i jashtëzakonshëm sa tingëllon. Përveç të qenit një fenomen i rrallë, një super hënë e flaktë duke qenë se është e para për këtë vit merr dhe përcaktimin, hëna e ujqërve.

Kur hëna e plotë e re, përkon me pikën më të afërt të Tokës në orbitën e saj mujore ajo quhet super hënë , por ajo e 20 janarit do të marrë dhe emërtimin e flaktë pas një eklipsi total të diellit që do të ndodhë.

Sipas National Geographic, këto ngjarje astrologjie do të fillojnë në orën 11.41 të paradites më 20 janar dhe pritet të zgjasin për 62 minuta. Ata theksojnë se e gjithë ngjarja do të zhvillohet për tre orë e gjysmë. Pra ngrini sytë nga qielli, pasi spektakli është i garantuar.