Me 13 qershor Martin Luther martohet kundër rregullit të beqarisë

289

Me 13 qershor 1525, Martin Luther martohet me Katharina von  Bora kundër rregullit të beqarisë të dekretuar nga Kisha Katolike për priftërinjtë dhe murgeshat.

Martesa e Martin Luterit me murgeshën Katerina realizoi një revolucion që s’mund të paramendohej. Martesa e një murgu të devijuar me një murgeshë për Mesjetën ishte një ngjarje që llogaritej mëkat i madh.

 

 

image2

image3

image4