Me 13 qershor zbulohet miniera e parë me diamante në Bashkimin Sovjetik

257

Me 13 qershor 1955, zbulohet miniera e parë me diamante në Bashkimin Sovjetik. Depozitat diamant-mbajtëse u zbuluan nga gjeologët sovjetike Yuri Khabardin, Ekaterina Elagina dhe Viktor Avdeenko gjatë një ekspeditë në yakut ASSR. Ata gjetën gjurmë të xhamit vullkanik, e cila është e lidhur, zakonisht, me diamante. Për këtë zbulim, në vitin 1957 Yuri Khabardin iu dha Çmimi i Leninit, një nga çmimet më të larta në Bashkimin Sovjetik.

image1