Mjaftojnë 20 minuta në natyrë për të ulur nivelin e stresit

45

Njëzet minuta. Kjo është koha minimale e kaluar në natyrë që ndihmon të redukohet niveli i hormoneve të stresit, sipas një studimi të ri, shkruan Free Press

U konkludua që një ecje 20 deri 30 minuta, ulja apo komplrtimi i aktiviteteve fizike jashtë në natyrë, mund të reduktojë problemet me shëndetin sikur stresi kronik, presioni i gjakut, kolestreoli, sëmundjet e zemrës dhe pesha.

Rreth 44 njerëz moren pjese në studimin tetë javor, dhe kishin një eksperiencë në natyrë tre herë në javë.

20 minuta ishin të mjaftueshme, sepse statistikat treguan një ulje graduale të stresit. Por ata gjithashtu vunë re një rënie dramatike të stresit pas 10 minutash shtesë.

“Tridhjetë minuta është koha ideale për reduktimin më të madh të stresit, por 20 minuta është e mjaftueshme”