Mjeshtri i lahutave dhe çiftelive: Lus Zotin për punë, jo për para

178

“Lus Zotin përditë, më jep shëndet dhe punë, jo para’, por punë”.

Në fshatin Shën Vlash, pak kilometra nga Durrësi e Tirana, jeton mjeshtri i lahutave dhe çiftelive, Sulejman Ibrahimin.

Prej 40 vitesh i moshuari jeton me gëzim dhe mirënjohje në punishten e tij, përgatitjen e këtyre veglave shqiptare.

Ai, si çdo njeri që e dashuron punën që bën, është një i moshuar i mençur dhe plot optimizëm.

Suljemani punon prej 40 vitesh në këtë punishte dhe thotë se ndihet i lumtur. Punen e ka trashegim nga i ati

“Kam ka dhënë i madhi Zot punë. Lutem vetëm për shëndet dhe punë. Bej çifteli për fëmijë e të rritur“, thotë mjeshtri, duke bërë apel që të mos humbasim traditën