Mos i izoloni fëmijët, disa mikrobe ndikojnë pozitivisht në imunitetin e tyre

171

Fëmijët kanë nevojë për mikrobe. Studimet tregojnë se mikrobet janë të rëndësishme, pasi në të kundërt fëmijët nuk mund të kenë imunitet.

Ekspertët theksojnë se ky ekzagjerim në pastërti kontribuon në një sërë kushtesh kronike që variojnë nga alergjitë në obezitet. Ata bëjnë thirrje që të vegjlit të lihen të lirë, të njohin natyrën me të gjitha papastërtitë e saj.

Fëmijët që rriten në fshat janë më pak të prirur ndaj sëmundjeve se fëmijët që ruhen me një kujdes të frikshëm ndaj mikrobeve. Gjithashtu prindërit më tepër sesa të fiksohen me pastërtinë duhet të fiksohen me faktin që fëmijët të ushqehen vetëm me produkte bio si dhe t’i lënë fëmijët lirisht të luajnë me kafshët, duke mos menduar se ata mund t’i bëjnë pis.