Naltrexone, trajtim i ri për alkoolistët

632

Alkoolizmi mund të kthehet edhe në sëmundje. Përdorimi i tepruar i pijeve alkoolike përveç se ju dëmton organizmin, shkakton edhe një sërë problemesh të tjera, duke filluar që në familje, shoqëri, punë etj.

Njerëzit që e konsumojnë shumë alkoolin e kanë të vështirë që të heqin më dorë prej saj. Shkencëtarët shpresojnë që kjo të jetë pjesë e të shkuarës, pasi një trajtim i ri, shumë pak i njohur, mund të ndihmojë që njerëzit ta konsumojnë alkoolin në sasi të moderuar, pa e tepruar me të.

Ky trajtim i ri përdor pilulën e quajtur Naltrexone për të ritrajtuar trurin. Ilaçi, i rekomanduar edhe nga Instituti Kombëtar për Kujdesin Shëndetësor funksionin duke bllokuar receptorët që shkaktojnë prodhimin e endorfinës të lidhur me alkoolin.

Me kalimin e kohës, ajo mund të ndryshojë sjelljet vartëse për mirë dhe ndalon veset e këqija.

Përdoruesit mund të shijojnë akoma birrën, verën apo rakinë e tyre të preferuar, por në sasi të moderuar.

Burimi: Shendeti.com.al