Në Universitetin e Sofjes flitet shqip, 60 studentë bullgarë po mësojnë gjuhën tonë

99

Rreth 60 studentë bullgarë, mësojnë gjuhën shqipe, në të gjithë ciklin e plotë të studimeve në Universitetin Shtetëror “Klement Orhidski” të Sofjes.

Mesimi i gjuhes shqipe realizohet fale drejtueses se Departamentit për mësimin e gjuhës dhe letërsisë shqipe, Prof. Rosana Beyleri dhe stafin e saj pedagogjik, Ass. Prof. Anton Panchev, i cili ka punuar vite më parë edhe si lektor në Universitetin e Prishtinës, përkthyesen e disa veprave nga gjuha shqipe në bullgarisht, Ass.Prof. Ekaterina Tarpomanova, etj.