Nis punën fabrika e re e kromit në Kalimash

978

Në Kalimash nisi punën fabrika e pasurimit të kromit, “Eurochrome”, një investim shqiptaro-austriako-suedez. Në të është instaluar teknologjia më moderne, e cila do të përdorë një metodë krejtësisht të re, që ka për qëllim ruajtjen e mjedisit. 

Kapaciteti përpunues i fabrikës është 40 mijë tonë në vit mineral i parapasuruar dhe koncentrat kromi. Në të janë punësuar deri tani rreth 150 persona dhe vetëm faza e parë e investimit kap një vlerë prej 3.5 milionë eurosh.

Burimi: Top Channel