Njihuni me Dritëro Kasapin, shqiptari që drejton Teatrin Kombëtar në Suedi

45

Regjisori shqiptar Dritëro Kasapi është drejtor i Teatrit Kombëtar në Suedi.

Ai ka studiuar në Shkodër në Fakultetin e Artit Dramatik por tashmë është një regjisor i mirënjohur. Dritëroi ka lindur në Shkup dhe fillimisht ai ka shkuar në Suedi jo për të jetuar, por vetëm për të realizuar një shfaqje.

Emërimi i tij si drejtor i Teatrir Kombëtar në Suedi erdhi në vitin 2018, pasi për një periudhë kohe kishte qenë zëvëndësdrejror i teatrit në Stockholm.

Ai tregon se ky ishte një nder i madh për të sepse hapësira që të krijohet në këtë pozicion është e madhe.

Padyshim, një shembull i jashtëzakonshëm suksesi.