Njihuni me pasaportat më të fuqishme në botë për vitin 2021, ja renditja

136

Indeksi i Pasaportave Henley, i cili ka monitoruar rregullisht pasaportat më miqësore në botë që nga viti 2006, ka lëshuar renditjen dhe analizën e tij më të fundit.

Meqenëse indeksi nuk merr parasysh kufizimet e përkohshme, Japonia është edhe një herë në krye të listës, me pasaportën e saj që ofron hyrje pa viza ose viza në mbërritje në 193 destinacione nëpër botë.

Pashaportat më të fuqishme në botë:

  1. Japonia (193 destinacione)
  2. Singapori (192)
  3. Gjermania, Koreja e Jugut (191)
  4. Finlanda, Italia, Luksemburgu, Spanja (190)
  5. Austri, Danimarkë (189)
  6. Franca, Irlanda, Holanda, Portugalia, Suedia (188)
  7. Belgjika, Zelanda e Re, Zvicra, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara (187)
  8. Republika Çeke, Greqia, Malta, Norvegjia (186)
  9. Australia, Kanada (185)
  10. Hungaria, Lituania, Polonia, Sllovakia (183)