Ora, dita, muaji dhe stina kur jemi më produktiv në punë

252

Nëse është e vërtetë që ne jetojmë në një kulturë workaholic, disa studime të fundit tregojnë se e hëna – dita për të cilën bëjmë më shumë shaka – është dhe një nga ditët kur në mënyrë të fshehtë jemi edhe më të lumtur.

Ne e arrijmë pikun e produktivitetit të hënën në mëngjes, në orën 11:00, dhe përfundojmë më shumë punë në muajin tetor, krahasuar me muaj të tjerë.

Grafiku i nivelit të produktivitetit tipik gjatë ditës, i matur me përqindjen e detyrave të kryera në një orë të caktuar, nuk prodhon një kurbë zile të përsosur.

Në muajt e verës dhe dimrit punonjësit janë më pak produktivë se në pranverë dhe vjeshtë, atëherë kur punonjësit dhe gjithë kompanitë nxitojnë për të përfunduar punët në afatin e duhur.

Burimi: Revista Monitor