Pamje të veçanta të dhive në Alpet shqiptare

0

Kafshët e egra shtojnë tërheqjen e vizitorëve në këtë periudhë të vitit, pasi gjurmët e tyre shpeshhere gjenden në shtigjet që përshkojnë alpinistët dhe dashamirët e ngjitjeve malore.

Numri i vizitorëve ka njohur rritje nga viti në vit.

Alpet Shqiptare shtrihen në veri të lumit Drin dhe në perëndim të rrjedhjes së poshtme të lumit Valbona (degë e Drinit). Ato përfshijnë pjesën veriore të vendit dhe zënë rreth 8 % të tij; kanë pozitë gjeografike tepër të izoluar, sepse rrugët që i lidhin ato me rajonet e tjera të vendit dhe trevat shqiptare jashtë kufirit janë të pakta dhe në gjendje të keqe.

Tek Alpet dallohen blloqet, malësitë, kurrizet malore dhe luginat.

/ata.gov.al