Parada e shqiptarëve, ngrihet flamuri në sheshin “Skënderbej”

10

Parada e shqiptarëve në Tiranë u përmbyll me ngritjen e flamurit në sheshin Skënderbej në Tiranë.

Nën tingujt e Himnit kombëtar të kënduar nga Vikena Kamenic, flamuri u ngrit pranë bustit të heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriot Skënderbeu.

E kthyer tashmë në një traditë në New York, shqiptarët nga e gjithë bota të veshur kuq e zi dhe me veshje popullore mbushën sot rrugët e Tiranës. Nën ritmin e muzikës shqiptare pjesëmarrësit krijuan një atmosferë festive në kuadër .

Në këtë ngjarje të shënuar janë bërë bashkë rreth 150 delegacione nga bashki dhe komuna shqiptare, bashkë me ansamblet e tyre. Pjesë e paradës janë edhe nxënës e studentë, si dhe përfaqësues që vijnë nga Plava, Gucia, komuna e bashki të vogla shqiptare të Malit të Zi, nga Presheva e Bujanovci, Kosova, Maqedonia e Veriut, 47 delegacione arbëreshe, etj.

Parada u organizua nga bashkia e Tiranës në bashkëpunim me shoqatën “Albanian Roots”.

/ata.gov.al