Pas 30-vitesh në Lezhë nisi të mbillet sërish orizi/ Shembulli i Altinit na tregon se me punë arrihet gjithçka

66

Pas 30-vitesh në Zadrimë të Lezhës nisi të mbillet sërish orizi. Këtë iniciative e ndërmoren 4 vite më parë sipermarrësit Altin dhe Anton Prenga, cka rezultoi mjaft e suksesshme.

Qëllimi i kesaj iniciative eshte që fermeret të nxiten drejt kultivimit të kesaj kulture bujqesore. Sipërmarresi Altin Prenga thotë se kultivimi i orizit është mjaft fitimprures, ndaj dhe fermeret duhet të orientohen drejt kësaj kulture.

Altin Prenga eshte nje njeri qe frymezon, jo vetem me “Mrizin e Zanave” qe ka kalu permasat e normalitetit ne fame, por dhe ka eksperimentuar me sukses mjelljen e orizit!

Deri në vitet 1990 zona e Shkodrës dhe Lezhës e kultivonte në masë orizin dhe kjo traditë synohet që të rikthehet sërish.