Përfitimet e jashtëzakonshme të qumështit

41

Pirja çdo ditë e qumështit ofron këto përfitime:

-Ndihmon për rënien nga pesha,

-Ofron shumë proteina të domosdoshme për organizmin,

-Ndihmon në ruajtjen e masës muskulare,

-Ofron sasi të bollshme të kalçiumit, një mineral i dobishëm për kockat dhe jo vetëm,

-Ndihmon kundër diabetit dhe sëmundjeve të zemrës,

Qumështi është pak delikat në kombinime për një arsye të vetme: ai shkakton probleme me tretjen.

Me kalimin e moshës, sistemi tretës dobësohet dhe qumështit shkakton fryrje të mëdha që zgjasin për gjithë ditën.

Nga ana tjetër, qumështi i pasterizuar dhe i përpunuar përmban baktere (të mira e të këqija) që prishin ekuilibrat në mikrobiomën e stomakut.

Një nga kombinimet më të zakonshme të qumështit është ai me fruta të ndryshme në përgatitjen e lëngjeve të ndryshme.

Qumështi synon ta bëjë lëngun e frutave dhe perimeve më homogjen, por përfshirja e tij është e gabua