Përfitimet që vijnë nga fuqia e të menduarit pozitivisht

72

A e dini se ka shumë përfitime nga të menduarit pozitiv dhe gjërat e bukura që mund të bëjë për trupin tuaj.

1. Përmirëson imunitetin tuaj
Komuniteti mjekësor ka filluar të kuptojë se si mendja ka një efekt të thellë në trup. Kur keni një qëndrim të mirë dhe mendoni mendime pozitive, atëherë rrisni imunitetin tuaj. Një studim u krye në Universitetin e Wisconsin-Madison, dhe ata zbuluan se mendimet pozitive ulin hormonet e stresit dhe shkaktojnë qarqet e trurit të lidhura me shpërblimin.

2. Rrit motivimin
Kur të mendoni për mendime të mira, atëherë do të ndiheni mirë. Nëse qendrat e shpërblimit në trurin tuaj janë aktivizuar, atëherë kjo do t’ju japë një nxitje. Nëse flisni negativisht gjatë gjithë kohës, atëherë do të ndiheni melankolike. Rritni ngritjen dhe lëvizjen tuaj duke përdorur pozitivitetin.

3. Përmirëson shëndetin në përgjithësi
A keni menduar ndonjëherë pse disa njerëz duket se janë fotografia e shëndetit ndërsa të tjerët luftojnë? Mund të jetë se mendimi i tyre është optimist? Kur të mësoni të ndaloni së qëndruari në të gjitha gjërat negative dhe të kërkoni rrezet e diellit pas shiut, do të ndiheni më mirë. Tani, jo çdo problem mjekësor shkaktohet nga të menduarit negativ, por ka një ndikim.

4. “Bukuria nga brenda, shkëlqimi nga jashtë”
A keni parë ndonjëherë dikë që ishte aq rrezatues nga jashtë sa po rrezatonin? Ju keni, pa dyshim, rrugë të kryqëzuara me dikë që e di fuqinë e të menduarit pozitivisht. Të gjitha mendimet dhe ndjenjat tuaja nga brenda do të shkëlqejnë nga jashtë, dhe të tjerët do ta marrin vëmendjen.

5. Rrit vetëdijen tuaj
Kur mësoni ta shikoni botën përmes thjerrëzave optimiste, atëherë keni një perceptim dhe ndërgjegjësim të shtuar për gjërat përreth jush. Njerëzit pozitivë janë ata që marrin kohë për të ndaluar dhe admiruar bukurinë e një trëndafili që rritet në një kopsht, ose ata bëjnë një shëtitje në ajër të pastër në një ditë me diell.

6. Përmirëson vetëbesimin tuaj
Fuqia e të menduarit pozitivisht do t’ju ndihmojë të përmirësoni vetëbesimin tuaj. Si mund ta shikoni veten poshtë ose dikë tjetër kur jeni të përqendruar në të gjitha atributet e mira që keni dhe të tjerët? Kindshtë disi e vështirë të mos kesh një pamje të mirë të jetës tënde kur beson se je i dashur, i rrethuar nga miq të mirë dhe ndjen se vlen për diçka.

7. Trajtoni stresin më mirë
Stresi në jetë është i pashmangshëm; megjithatë, perceptimi juaj do të diktojë se si ju përgjigjeni stresuesve. Fuqia e të menduarit pozitivisht mund t’ju japë forcën dhe mençurinë që ju nevojiten për të trajtuar sfidat e pashmangshme që vijnë në rrugën tuaj.

8. Ndihmon në lehtësimin e marrëdhënieve më të mira
A e dini se është më e lehtë të bësh miq kur je optimist? Kush dëshiron të rri rreth dikujt që është gjithmonë negativ dhe vepron i rrëzuar? Ju dëshironi të kaloni kohë me njerëz që ju ngrenë, ju bëjnë të buzëqeshni dhe të përmirësoni disponimin tuaj.