“Përrallë Mesdheu” në Metropol, 4 fundjava me muzikë live për artdashësit e kryeqytetit

99

Të gjithë artdashësit në kryeqytet përgjatë muajit shkurt dhe mars do të mund të shijojnë një “Përrallë Mesdheu”. Për katër fundjava radhazi, në Qendrën Kulturore Tirana, në Teatrin Metropol, do të performojnë koncerte muzikore live, muzikantë të njohur nga Italia, Turqia, Greqia, si dhe muzikantë shqiptarë, që karrierën e kanë ndërtuar jashtë Shqipërisë.

Kështu, violonçelisti i njohur Redi Hasa, aktiviteti i të cilit shtrihet në skenat londineze dhe amerikane, i shoqëruar nga Rachele Andrioli në tamburë dhe Rocco Nigro në fizarmonikë, do të hapin netët e “Metro Sounds Festival” në Teatrin Metropol në datën 9 shkurt.

Ndërsa një javë më pas, në skenën e Metropolit do të ngjitet artisti i njohur italian Mario Mariani, një kompozitor, pianist, dhe interpretues i njohur për tingujt e tij të pazakonta.

Java tjetër do t’i kushtohet Turqisë, ku një grup artistësh, mes tyre edhe një shqiptar nga Mitrovica, Enver Muhamedi, do të jenë në Tiranë për të na përcjellë tingujt e muzikës xhaz të gërshetuar me motive etnike shqiptare, turke dhe azerbajxhanase.

E më pas publiku kryeqytetas do të mund të ndjekë javën greke, i cili do të pasojë gjatë muajit mars me dy koncerte nga Ansambli Tirana.

Këtij projekti do t’i bashkëngjitet çdo javë edhe projekti poetic “Sriptum n’Sonus”, i cili njëkohësisht si edhe koncertet do t’i kushtohet nga një natë autorëve të huaj.

Programi i “Metro Sounds” përbëhet nga një përzgjedhje artistike, e cila është e ndërtuar për të na vënë në kontakt me identitetin dhe përkatësinë tonë Mesdhetare.

Programi i Festivalit MetroSounds

Live Poetic Session me Scriptum n’Sonus
Në datat: 8,14,21,28 Shkurt
Ora 19:00

Live Mediterranean Music
Redi Hasa Trio (Shqipëri- Itali), Data: 9 shkurt – Ora 20:00
Mario Mariani (Itali), Data: 15 Shkurt – Ora 20:00
Etibar Asadili Trio (Turqi), Data: 22 Mars – Ora 20:00
Alcedo Folk Band (Greqi), Data: 1 Mars – Ora 20:00
Koncert nga Ansambli Folklorik Tirana, Data: 8, 9 Mars – Ora 20:00