Pesë mënyra të thjeshta për të lënë cigaren

43

Duhanpirja është një nga shprehitë më të këqija dhe më të dëmshme për shëndetin e njeriut.

Shumë njerëz tentojnë të heqin dorë, mirëpo ende nuk e kanë gjetur mënyrën e duhur. Gjithsesi këto janë 5 mënyra të thjeshta të cilat mund t’ju ndihmojnë të hiqni dorë nga kjo shprehi:

Bëni një plan

Krijimi i një plani specifik ju ndihmon në arritjen e këtij qëllimi. Të formulosh qëllimin tënd dhe të ndërmarrësh hapa konkretë për të arritur këtë gjë është e domosdoshme dhe ju bën të ndiheni më të sigurt në gjërat që dëshironi t’i arrini.

Gjejini vetes aktivitete për të qenë të zënë

Është shumë e rëndësishme që për të arritur këtë qëllim, të jeni të zënë. Kjo do t’ju ndihmojë, që ju të mos mendoni shumë për cigaren. Kaloni sa më shumë kohë duke bërë aktivitete.

Rrini larg nga njerëzit që e pinë cigaren

Çdo ambient, në të cilën përdoret cigarja do t’ju përkeqësojë rrugën për të hequr dorë nga ajo. Krahas ambienteve në të cilat përdoret cigarja, është gjithashtu shumë e rëndësishme të rrini sa më larg pijeve dhe produkteve që përmbajnë kafeinë, dhe të pini ujë ose lëngje në vend të tyre.

Kërkoni mbështetje

Qëndrimi vetëm e katalizon dëshirën për duhan. Do të ishte një ide e mirë, nëse i kërkoni dikujt t’ju ndihmojë dhe t’ju mbështesë në arritjen e këtij qëllimi.