Piktura shqiptare në EURO 2024

4

Piktura shqiptare “Kur nuk shkojnë në stadium”, e realizuar në vitin 1986, nga piktori Guri Madhi, bëhet pjesë e ekspozitës “In motion – Art & Football” në Muzeun e Futbollit Gjerman, në Dortmund.

Në Muzeun e Futbollit Gjerman në Dortmund do të ekspozohen 175 vepra arti me temë futbollin, të 100 autorëve botërorë, ndërmjet të cilave është përzgjedhur dhe vepra e vitit 1986 “Kur nuk shkojnë në stadium” (Watching Football Game) e piktorit shqiptar Guri Madhi (1921-1988).

Vepra e Guri Madhit do të ekspozohet krahas veprave të Picasso, Salvador Dali, Joan Miro, Rene Magritte, Paul Klee, Bansky, Alexander Deyneka, etj.

/ata.gov.al