Plani i qeverisë/ Ja kur do hapen dentistët, parukeritë, berberët, Qëndrat Tregtare, baret e restorantet

209

Nga data 4 maj rritet harta e zonave të gjelbra me Tropojë, Rrogozinë, Peqin, Belsh, Cërrik, Gramsh, Ura Vajgurore, Kucovë, Berat, Poliçan, Skrapar, Devoll, Pustec, Maliq, Mallakastër, Kolonjë Vlorë, Selenicë.

Nga data 4 maj do të fillojë shërbimi taksi me deri në 2 pasagjerë të së njëjtës familje për udhëtimet ndërqytetase.

Nga data 4 maj personat e riatdhesuar me vendbanim në një nga zonat e gjelbra do të karantinohen në struktuart e caktuara nga qeveria.

Personat e riatdhesuar me banim në zonat e tjera do të karantinohen në shtëpitë e tyre.

Gjithashtu qeveria po shqyrton hapje me 11 maj të parukerive, berberëve, dentistëve dhe qendrave tregtare, si dhe lëvizjen me makina private pa autorizim brenda qytetit.
Më 18 maj mund të hapen baret, restorantet.

Ndërsa aktovitete sociale, kultutor dhe sportive do të vazhdojnë të mbyllura edhe pas këtyre dy javëve.