Plazh në vjeshtë! Vijon fluksi i pushuesve kosovarë drejt plazheve shqiptare

136

Moti ka nisur të freskohet në verilindje, por në bregdet është nxehtë. Kjo i ka joshur banorët e Kosovës që edhe këtë të premte kanë udhëtuar drejt Shqipërisë. Shëngjini mbetet një nga destinacionet më komode për ta.

Në doganën e Morinës është po ai fluks i ditëve më të nxehta të sezonit. Orëve të para të ditës pa ka patur radhë, por më pas situata është normalizuar.

Mesatarja e automjeteve që lëvizin nga Kosova drejt Shqipërisë përmes doganës së Morinës është 4000 automjete në ditë. Tashme kjo rrugë është kthyer në domosdoshmëri dhe jo vetëm për të kaluar pushimet, por edhe për pune, tregti,biznes, studime dhe shëndetësi.