Pse duhet të krijoni miq në punë, ja si ndikon në karrierë

15
Successful business woman

Rreth 70% e njerëzve që punojnë thonë se të kesh miq në punë është një faktor i rëndësishëm për të pasur një jetë të lumtur në punë. Kjo lloj miqësie vjen me shumë gjallëri brenda dhe madje edhe jashtë vendit tuaj të punës. Nëse mendoni për punët e kaluara të cilat nuk ju kanë pëlqyer edhe aq shumë, e vetmja gjë që ju mungon janë njerëzit me të cilët keni punuar.

– Miqt në punë na bëjnë më të lumtur dhe më të motivuar

Të kesh një mik në punë është e mirë për mirëqenien tonë të përgjithshme dhe na bënë të ndjehemi më pak të stresuar. Nëse ne po punojmë në një mjedis pozitiv dhe miqësor me njerëzit përreth nesh, ndjehemi më të angazhuar, të përqendruar dhe të motivuar në përgjithësi.

– Ata na ndihmojnë të rrisim produktivitetin

Një studim zbuloi se njerëzit që kanë një mik në punë kanë 43% më të prirë të marrin lëvdata për punën e tyre. Nëse krijoni lidhje të forta me kolegët e punës, do të ketë një ndikim shumë pozitiv në produktivitetin tuaj, pasi do të punoni në mënyrë më efektive me ta.

– Ata na udhëzojnë për të mirë

Gjithmonë mund të marrim udhëzime nga kolegë, por këshillat më të mira dhe më të sinqerta gjithmonë do të vijnë nga miqtë tanë. Ata janë mjaft të rehatshëm për të na kritikuar në mënyrë pozitive dhe ne përgjithësisht do të jemi në gjendje ta pranojmë atë për të mirë.

– Ata e dinë se çfarë personi jemi në të vërtetë

Nëse po punojmë me kohë të plotë (8 orë në ditë), do të përfundojmë të kalojmë shumë kohë me ta. Ata na kanë parë në ditët tona më të mira dhe më të këqija. Ata e dinë se si ne e festojmë lumturinë dhe si demonstrojmë stresin.

-Ata janë të rëndësishëm për karierën tonë

Të kesh miq në punë na rrit gjendjen shpirtërore dhe na jep mbështetjen emocionale dhe psikologjike për t’u marrë me punën tonë. Kjo do të na bëjë më të rehatshëm dhe të gatshëm të bëjmë më të mirën, rrjedhimisht duke na dhënë më shumë shanse të kemi sukses.