Publikohet FOTO e parë e “anës së errët” të Hënës

117

Anija hapësinore Chang’e 4 e Kinës, ka transmetuar imazhin e parë të anës tjetër të hënës në lidhje me Tokën, duke zbuluar një sipërfaqe shkëmbore të dëmtuar me gropa të vogla në atë që duket si një krater i madh.

Kjo është fotoja e parë e “anës së errët” të Hënës. Misioni u komplikua nga fakti se pozicioni dhe terreni i saj bllokojnë komunikimin e drejtpërdrejtë me Tokën nëpërmjet sinjaleve radio. Për të zgjidhur këtë çështje, Kina filloi një satelit në maj 2018, i cili ndihmoi në transmetimin e informacionit.

Fotografia e anës së largët të hënës tregon një sipërfaqe të shkretë me një krater.

Misioni kinez Chang’e 4, do të kryej disa eksperimente, midis të cilave testimi nëse bimët do të rriten në mjedisin me gravitet të ulët, duke eksploruar për të gjetur ujë ose burime të tjera.