Receta e Shpejtë dhe e Lehtë e Omëletës me Makarona

6

Shumë e dinë recetën dhe çmenden pas saj! Omëleta me makarona është një pjatë e thjeshtë por shumë e shijshme, e përgatitur zakonisht me makarona të mbetura nga një vakt më parë.

Ky është një vakt perfekt si për një drekë ashtu edhe nëse konsumohet si një pjatë e vetme për një darkë të shpejtë familjare. AgroWeb.org ju njeh më poshtë me mënyrën e përgatitjes.

Përbërësit

150 g spageti

½ qepe

3 vezë

1 karotë

200 gr bizele

200 g djathë kaçkavall

Vaj ulliri ekstra i virgjer

Kripë dhe piper për shije

Përgatitja

Nëse makaronat nuk janë ato të një vakti më parë, filloni me zierjen e tyre.

Ndërkohë që makaronat ziejnë, ngrohni pak vaj ulliri në një tigan dhe më pas skuqni gjysmën e qepës dhe karotës të prera në kubikë. Shtoni bizelet, pak kripë dhe kaurdisini për disa minuta.

Merrni një tas të madh dhe në të thyeni vezët. Më pas hidhni kripë e piper për t’i dhënë shije dhe rrihini me një pirun.

Shtoni parmixhanin e grirë dhe salcën, dhe përziejini derisa përbërësit të bashkohen mirë.

Kur makaronat të jenë gati, kullojini dhe trasferojni direkt në tasin e përzierjes me vezë.

Shtoni djathin dhe përziejini mirë përbërësit.

Tani kalojini makaronat në një tigan me vaj ulliri dhe gatuajini për rreth 4 minuta nga secila anë, duke e kthyer omëletën nga ana tjetër me ndihmën e një kapaku.

Omëleta me makarona është gati për t’u shijuar.

/agroweb.org