Rëndësia e të qenit herët

0
Të gjithë i vëmë re njerëzit që janë gjithmonë vonë. Por çfarë ndodh me ata që zakonisht janë në kohë? Çfarë përfitimesh mund t’u japë ruajtësi i kohës ‘në rregull’? Inseider liston disa dobi që sjell të qënit herët në punë, ose në një mbledhje.
Redukton stresin.
Përfitimi numër një i mbërritjes në punë 10 ose 15 minuta më herët është se ju krijon një ndjenjë qetësie për pjesën tjetër të ditës.Ju i jepni vetes kohë për t’u rigrupuar pas udhëtimit tuaj, për të pirë një filxhan çaj dhe për të qenë gati në tavolinën tuaj pasi të gjithë të tjerët mbërrijnë në panik.Ardhja në punë në momentin që duhet të filloni mund t’ju japë pak më shumë stresi që zgjat gjithë ditën; vlera e të qenit të qetë dhe të organizuar në fillim të turnit tuaj është e pakrahasueshme. 

Ju jep një zonë rehatie.
Planifikimi për të shkuar në punë herët, sigurisht, do t’ju japë një zonë të rëndësishme mbrojtëse kundër çështjeve të papritura të transportit.Shumica e menaxherëve do të pranojnë një alarm të humbur ose një tren me vonesë si një arsye të vetme për të qenë vonë në punë, por pasi të fillojë të ndodhë rregullisht, ju duhet të kuptoni se duhet të merrni atë më herët.

 

Ju jep kohë për t’u përgatitur.
Nëse jeni duke udhëhequr mbledhjen, atëherë është edhe më e rëndësishme të jeni herët. Nuk ka asgjë më të keqe se të pengoheni në një dhomë plot me njerëz që kanë pritur që ju të filloni: ata do të ndiejnë se nuk e vlerësoni kohën e tyre dhe do të jeni të hutuar dhe të papërgatitur.Të hyni herët do të thotë se do të jeni gati për të marrë përgjegjësinë e takimit, do të dukeni rehat dhe të relaksuar dhe do të perceptoheni si të besueshëm.
/businessmag.al