Renditja globale e konkurrueshmërisë, Shqipëria përmirësohet me 13 pozicione

230

14469617_10154052567076523_5803012087189651790_n

Shqipëria shënon rritje me 13 pozicione më lart në renditjen globale të konkurueshmërisë ekonomike.

Vendi ynë ka shënuar përmirësime në pothuaj të gjithë indikatorët, ku Arsimi dhe Shëndetësia, spikasin për përmirësimin e tyre mjaft të dukshëm, duke e renditur Shqipërinë të 33-tën nga 138 ekonomi të matura në rang global.

Shqipëria ka lënë pas Greqinë, Malin e Zi, Serbinë dhe Bosnje-Hercegovinën, në renditjen globale të konkurrueshmërisë.

Ndërsa krahasuar me raportin 2014-2015, jemi rritur me 17 vende.