Sa kushton një kafe në qytetet e botës? Renditja befasuese

0
44

Shqiptarët janë shumë të dhënë pas konsumimit të kafesë. Në vendin tonë një filxhan kafe varion nga 50 lekë deri në 150 lekë.

Po sa variojnë cmimet në botë

Kryeqyteti i Katarit, Doha, ndodhet në krye të listës dhe njerëzit mesatarisht për këtë pije të adhuruar duhet të paguajnë 5,47 euro.

Kopenhagen renditet e dyta, ku një kafe mesatarisht kushton në kafenetë e kryeqytetit danez 4,98 euro.

Dubai – një kafe kushton 4,87 euro

Zyrih – 4,26 euro

Shanghai – 3,93 euro

Pekin – 3,78 euro

Vjenë – 3,71 euro

Moskë – 3,67 euro

New York – 2,67 euro.

Pak më lirë një kafe kushton në New Delhi – 1,30 euro

Sao Paulo – 1,28 euro

Johanesburg – 1,27 euro

Stamboll – 1,20 euro

Kajro – 1,15 euro

Milano – 1,14 euro

Mumbai – 0,90 euro

Romë – 0,85 euro

Lisbonë – 0,63 euro

Lagos – 0,53 euro.