Sa orë duhet të flemë çdo natë që mos të rrezikohemi nga ataku në zemër?

90

Gjashtë deri në tetë orë gjumë natën janë të dobishme për zemrën. Nëse flini më shumë apo më pak, atëherë jeni duke rritur rrezikun për sëmundjet e zemrës apo për ndonjë atak të mundshëm.

Ky ishte përfundimi i studimeve të bazuara në të dhënat e mbi 1 milion të rriturve. Shkencëtarët zbuluan se, si privimi i gjumit, ashtu dhe fjetja e tepërt duhet të shmangen për shëndetin e zemrës.

Studimi u realizua nga Shoqata Europiane e Kongresit të Kardiologjisë në Mynih të Gjermanisë.