Shqipëria prodhon mesatarisht në vit rreth 185 mijë ton rrush. Referuar të dhënave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë për prodhimin e vitit 2018, rajoni që kryeson në prodhimin e rrushit është ai i Fieri me rreth 42 mijë ton.
Në vend të dytë është rajoni i Elbasanit me rreth 25 mijë ton i ndjekur nga rajoni i Vlorës me rreth 20 mijë ton.
Rajonet ku prodhohet më pak rrush janë Dibra me rreth 6 mijë ton në vit dhe Kukësi me rreth 4 mijë ton.
1-Berat 13 mijë e 800 ton
2-Dibër 6 mijë e 113 ton
3-Durrës 14 mijë e 839 ton
4-Elbasan 25 mijë e 747 ton
5-Fier 42 mijë e 595 ton
6-Gjirokastër 11 mijë e 233 ton
7-Korçë 9 mijë e 721 ton
8-Kukës 4 mijë e 566 ton
9-Lezhë 7 mijë e 586 ton
10-Shkodër 12 mijë ton
11-Tiranë 16 mijë e 557 ton
12-Vlorë 20 mijë e 75 ton