SHBA/ Vjollca Berisha, fituese e çmimit “Kampione për Klimën dhe Shëndetin, 2020″

18

Vjollca Berisha është aktiviste e Shoqatës Shqiptaro-Amerikane të Grave të Arizonës dhe fituese e çmimit “Kampione për Klimën dhe Shëndetin, 2020” për Maricopa County.

Ajo gjatë punës së saj si epidemiologe në Departamentin e Shëndetit Publik në rajonin Maricopa të shtetit të Arizonës, për mbi 15 vjet studion lidhjen midis ndryshimit klimaterik dhe shëndetit të njeriut.

Gjithashtu ajo ka qënë nismëtare e programeve të ndryshme rajonale si dhe ka krijuar planin rajonal “Bridging Climate Change and Public Health”, që ka bashkuar qindra individë dhe dhjetra agjenci shtetërore dhe kompani private për të gjetur zgjidhje për problemet që ka sjellë ndryshimi i klimës në planet.