Shifra befasuese, shkencëtarët zbulojnë sa zogj ka në botë

32

Sipas një studimi të ri, në botë ka të paktën 50 miliardë zogj të egër.

Referuar një artikulli të BBC, vetëm harabelët e shtëpive përbëjnë rreth 1.6 miliardë nga këto.

Dhe tre specie të tjera, gjithashtu kanë popullsi që tejkalon një miliard zogj. Megjithatë, shumica e specieve të zogjve janë të rralla, me rreth një në dhjetë specie, në më pak se 5,000 individë, thonë autorët e studimit.

Kjo “fotografi” e popullatës globale të shpendëve do të ndihmojë në përpjekjet për të shpëtuar zogjtë e veçantë nga zhdukja./Përgatiti Po.Al