Shkenca amerikane: Si ta shëroni dhimbjen e kokës shpejt dhe pa ilaçe

133

Dhimbjen e kokës mund ta largoni shumë lehtë dhe neurologët amerikanë kanë zbuluar sekretin.

Së fundmi, neurologët amerikanë dhanë një sërë rekomandimesh për lehtësimin e dhimbjeve të kokës.

Kjo listë përfshin metodat më efektive, të cilat ata i përdorin rregullisht në punë dhe në shtëpi.

Këtu janë pesë më efektivet:

Mundohuni të gjeni një vend të qetë dhe të qëndroni ulur atje për të paktën gjysmë ore. Metoda është veçanërisht efektive nëse dhoma është e errët.

Pini ujë të ftohtë në gllënjka të vogla. Sipas fjalëve të profesoreshës së asociuar të Institutit të Neurologjisë (West Virginia, SHBA), Kristina Lopez, shfaqja e një dhimbje koke tek ajo, si rregull, sinjalizon mungesë uji në trup. Kur vendoset ekuilibri, migrena zhduket.

Fërkoni tëmblat me pak vaj esencial mbi to. Është më mirë nëse vaji eterik është nga haloret. Era e mentolit ndihmon në relaksimin dhe uljen e shkallës së dhimbjes.

Pini kafe. Kafeina ngushton enët e gjakut, gjë që redukton rrjedhjen e gjakut në tru. Si rezultat, dhimbja e kokës mund të kalojë shpejt.

Vendosni kompresa të ftohta. Lagni një shami me ujë dhe vendoseni në ballë. I ftohti do të ndihmojë në ngushtimin e enëve të gjakut dhe eliminimin e simptomave të pakëndshme.