Shqipëri vend lider, eksporton bimë mjekësore në 45 vende të botës

29

Bimët mjekësore shqiptare, vijojnë të mbeten produktet bujqësore më të kërkuara nga tregjet e huaja. Me rreth 500 ha sipërfaqe të kultivuar me këto bimë, Shqipëria kryeson në prodhimin dhe eksportimin e këtyre pasurive natyrore.

Bimët medicinale dhe aromatike janë aset i vyer bujqësor dhe ekonomik për vendin tonë që orienton tregun për eksporte në mbi 45 vende të botës.

Shqipëria është e bekuar me bimë medicinale dhe ka potenciale të pashfrytëzuara mjaftueshëm edhe për prodhim organik