Shqipëria liberalizon vizat me një tjetër shtet në Evropë

105

Shqipëria ka hequr vizat me një tjetër shtet në Evropë. Bëhet fjalë për Bjellorusinë, me të cilën është firmosur një marrëveshje që u lejon qytetarëve të të dyja vendeve që të udhëtojnë dhe të qëndrojnë për 30 ditë në vendet përkatëse.

Marrëveshja është nënshkruar më 27 dhjetor në Ambasadën e Bjellorusisë në Moskë.

Marrëveshja synon që të lehtësojë lëvizjen e lirë të qytetarëve, të promovojë marrëdhëniet e biznesit dhe turizmit, si dhe të zgjerojë kontaktet kulturore e sociale.

Bjellorusia është shtet në Evropën Lindore dhe kufizohet me Rusinë, Ukrainën, Poloninë, Lituaninë dhe Letoninë (Tre të fundit anëtare të BE-së). Me një popullsi që arrin gati 10 milionë, ekonomia bjelloruse renditet 72-ta në botë.